SlovenščinaHrvatskiSrpski

Za ljubitelje kave

Barcaffè kave

Različne arome, različni načini priprave, a vedno tisti značilen Barcaffè okus.

Odkrij več

Premakni se

Dobra kava te zbudi. Najboljša te premakne. Odkrij projekte, ki premikajo.

Barcaffè svet

Naš svet se vrti okrog kave. Vstopi vanj in poglej, kako smo se premikali skozi čas.

Novice

Premakni se: spoznaj zelene trike

Sobne lončnice v fazi rasti je priporočeno s Floristo dohranjevati na vsakih 14 dni. Priporočena mera je 0,5 do 1 čajna žlička za 1 l lonec. Pri presajanju lončnic naj odmerek ne preseže 10 vol.% komposta.

Za vrtnine zadošča že 1 do 5 kg/m2. Na površino gredice vsako drugo ali tretje leto nanesemo plast komposta, debelo ca. 1 cm. Po potrebi dodamo mineralno gnojilo, npr. N-P-K. Kompost nežno vdelamo v tla, od površine do globine 10 do 20 cm. Par mm lahko ostane tudi na površini, da varuje tla pred sončno pripeko in erozijo. 

Pri presajanju dreves in grmovnic se lahko v zemljo zameša največ 10 vol.% komposta. Npr. 2 l Floriste na ¾ z zemljo napolnjene vrtne samokolnice. Floristo vnašamo do globine največ 30 cm. 

Kavno usedlino obožujejo tudi deževniki v zemlji! Ker nimajo zob, jim ta pomaga pri mletju, drobljenju in razkrajanju ostankov živil. 

Kam s kavno usedlino doma? Naravnost na vrt: prepreka iz kavne usedline je odlično sredstvo, s katerim polžem in mravljam preprečite, da bi na vrtu delali škodo.

Zadnje novice

Deli z nami svoj trenutek uživanja. Sodeluj v nagradnem natečaju.
Nagradni natečaji

Deli z nami svoj trenutek uživanja. Sodeluj v nagradnem natečaju.

Preberite več