SlovenščinaHrvatskiSrpski

Za ljubitelje kave

Barcaffè kave

Različne arome, različni načini priprave, a vedno tisti značilen Barcaffè okus.

Odkrij več

Premakni se

Dobra kava te zbudi. Najboljša te premakne. Odkrij projekte, ki premikajo.

Barcaffè svet

Naš svet se vrti okrog kave. Vstopi vanj in poglej, kako smo se premikali skozi čas.

Spletna trgovina

Da ne boste nikoli ostali brez svojega najljubšega rituala, obiščite našo spletno trgovino.

Recepti

Kavni kolači

Kolački
  • belapšenična moka tip 500 - 190g
  • pecilni prašek - 1/2 čajne žlice
  • soda bikarbona - 1 čajna žlička
  • sol - 1/2 čajne žlice
  • cimet - 1/4 čajne žlice
  • muškatni orešček - ščep
  • instant kava v prahu - 1,5 jedilne žlice
  • kokosov sladkor - 110g
  • stopljeno kokosovo olje - 50g
  • voda - 85g
  • turška Barcaffe brez usedline - 120g
  • srednje veliko jajce - 1
Krema
  • grški jogurt - 10 jedilnih žlic
  • stopljena temna/jedilna čokolada - 100g
  • sladkor v prahu - 2 jedilni žlici
  • kakao v prahu - 2 jedilni žlici
Kolački
  • belapšenična moka tip 500 - 190g
  • pecilni prašek - 1/2 čajne žlice
  • soda bikarbona - 1 čajna žlička
  • sol - 1/2 čajne žlice
  • cimet - 1/4 čajne žlice
  • muškatni orešček - ščep
  • instant kava v prahu - 1,5 jedilne žlice
  • kokosov sladkor - 110g
  • stopljeno kokosovo olje - 50g
  • voda - 85g
  • turška Barcaffe brez usedline - 120g
  • srednje veliko jajce - 1
Krema
  • grški jogurt - 10 jedilnih žlic
  • stopljena temna/jedilna čokolada - 100g
  • sladkor v prahu - 2 jedilni žlici
  • kakao v prahu - 2 jedilni žlici

Mehki in dišeči kavni kolači z jogurtovo-čokoladno kremo so sanjska sladica za vse ljubitelje kave! Priprava je preprosta, okus pa bogat, poln arom in ravno prav zasvojljiv. Prava mala poslastica, ki bo navdušila vsakogar, že po prvem grižljaju.

1. Pečico segrejte na 175 stopinj.

2. Kavo skuhajte in pustite, da se usedlina usede.

3. Pripravite biskvit. V večji posodi zmešajte vse za kolačke.

4. Maso enakomerno razporedite v pekač za mafine, obložen z lističi za peko, do 3/4 visoko in pecite 18 minut oz. dokler vstavljen zobotrebec na sebi nima surovega testa.

5. Vse za kremo zmešajte v drugi posodi in poskusite, po želji dodatno sladite. Kremo nadevajte v vrečke za pipetiranje in dekorirajte z različnimi nastavki. Za dvobarven efekt kremo razdelite na dva dela in drugi polovici primešajte še malo kakava.

V sodelovanju z LidlomBarcaffè praznuje in te obdaruje