Barcaffè

Vse o kavi

Portret ob kavi: Matea Benedetti

Matea Benedetti, ustanoviteljica ene najbolj ekoloških svetovnih modnih znamk Benedetti Life in pionirka trajnostne mode na slovenskih tleh je v intervjuju Portret ob kavi s Primožem Lukežičem razkrila, kako je navade najprej spreminjala pri sebi nato pri svojih potrošnikih, kaj je njen recept za uspeh, predvsem pa kakšna je njena vloga na tem svetu – ustreči potrošnikom ali vračati planetu?

Poglej inspirativen video intervju:

KAVA: za lep začetek dneva
K prvemu koraku v smeri uresničevanja ciljev naj bi nas spodbujala tudi jutranja kava, šele takrat, pravi Matea, se zares zbudi in vstopi v »lep začetek dneva«. Uživa v turški s kozjim mlekom. Kot pravi Primorki ji pogosto zavre kar v kafetjeri. Je to njen recept za uspeh? Le začetek.

MOTIVACIJA: »Vse se da, če se hoče«
Najpomembneje je verjeti, da se vse da, če se hoče. »Imeti moraš vizijo za deset, petdeset ali sto let vnaprej! Ni dovolj, da tvoj pogled seže od danes do prihodnjega leta«. Pravi, da je pomemben le končni cilj in ko se tega zaveš, se vedno vrneš nazaj na svoje tirnice, tudi ko te kaj iztiri, saj »dolgoročnost cilja presega tvoje omejitve«. Zase pravi, da bo do svojega cilja prišla, ko je verjetno več ne bo, a mu kljub temu ostaja izjemno zvesta.

VIZIJA: Najprej planet, nato profit in kupci
Mateina okoljska ozaveščenost presega nujo po visokih dobičkih, namreč z etičnimi poslovnimi praksami želi javnostim vcepiti vrednote odgovornega potrošništva.

Eno modno kolekcijo predstavi na vsaki dve leti. Tako upočasnuje postopek potrošnje, kljub temu da takšne prakse v njen žep prinesejo veliko manj kot sicer, saj modne znamke naredijo tudi po 24 kolekcij na leto. Zato se mora znajti, predvsem pa izobraziti kupca – navaditi ga na nove vrednote.

Ne glede na veličino svojega odtisa pa dosežke vidi le kot kredibilnost blagovni znamki, ostaja z nogami na tleh in osredotočena na svoj cilj - planet.

barcaffe

Foto: Primož Lukežič

Najboljši trenutek za začetek je zdaj. Nič ni nemogoče, le pričeti je treba.
Za več motivacije nam sledi na naših družbenih omrežjih.

FACEBOOK  |  INSTAGRAM

Nazaj na Portret ob kavi

Vse novosti

Cookie policy

Da bo spletna stran lahko pravilno funkcionirala in da lahko izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke. Več informacij poiščite v naši  Politiki piškotkov.

Izbor piškotkov na tem spletnem mestu

Spletni strani omogočite ali onemogočite uporabo funkcionalnih in/ali oglaševalskih piškotkov, opisanih v nadaljevanju: