SlovenščinaHrvatskiSrpski

Za ljubitelje kave

Barcaffè kave

Različne arome, različni načini priprave, a vedno tisti značilen Barcaffè okus.

Odkrij več

Premakni se

Dobra kava te zbudi. Najboljša te premakne. Odkrij projekte, ki premikajo.

Barcaffè svet

Naš svet se vrti okrog kave. Vstopi vanj in poglej, kako smo se premikali skozi čas.

Spletna trgovina

Da ne boste nikoli ostali brez svojega najljubšega rituala, obiščite našo spletno trgovino.

Novice

Premakni se. Preglej se! Spodbujamo ženske k samopregledovanju dojk.

Pitje kave je prijeten ritual. V sodelovanju z Europa Donno, Slovenskim združenjem za boj proti raku dojk, pa ženske spodbujamo, da ritual postane tudi mesečno samopregledovanje.

Donacija Europa Donni

Redno samopregledovanje je ključno pri zgodnjem odkrivanju raka dojk, ker pa menimo, da je pomembna tudi podpora združenja, ki na različne načine pomaga ženskam, ki zbolijo za rakom dojk, Europa Donni te dni namenjamo finančno donacijo.

Kot najbolj priljubljena znamka kave v Sloveniji izkoriščamo svoj glas v dobro potrošnic

Ker sporočila neprofitnih organizacij pogosto ne dosežejo večjega števila ljudi, smo se odločili, da ne ostanemo le pri finančni podpori združenju. Spodbujanje samopregledovanja zato podpiramo tudi z manjšo kampanjo, ki nosi veliko sporočilo, za katerega upamo, da bo doseglo kar se da veliko število žensk. Rak dojk, če je odkrit pravočasno, je namreč eden najbolj ozdravljivih rakov, zato je pomembno, da samopregledovanje uvrstimo med redne rituale.

Naučite se ga tukaj.

Posebno pakiranje Barcaffe Donna

Da pomembno sporočilo kampanje doseže pozornost potrošnic in novinarjev, smo za promocijske namene oblikovali omejeno serijo Barcaffè Donna, ki poleg mlete kave vsebuje tudi nezmleto kavno zrno – drobno »nepravilnost«, ki simbolizira zatrdlino, ki jo lahko zatipamo pod prsti, da nas opomni na vlogo rednega mesečnega samopregledovanja dojk. Dovolj zgodaj odkrit rak dojk je namreč dobro ozdravljiv, zato je pomembno, da ženske zdravje vzamejo v svoje roke.

Posebna embalaža z nezmletnim kavnim zrnom ni naprodaj v trgovinah, je pa na prodajnih policah na voljo Barcaffè embalaža z logotipom Europa Donne in srčkom v skodelici kave- z njenim nakupom lahko Slovenskemu združenje za boj proti raku dojk pomagate tudi vi, saj gre odstotek od prodaje v podporo njihovih aktivnosti.

V Ljubljani ste lahko zatrdlino zatipali tudi v posebnem plakatu

Na ploščadi Muzejske četrti Metelkova vas je čakala posebna ulična razstava, ki je bila namenjena osveščanju žensk glede raka dojk. Mimoidoči so si lahko med drugimi prebrali izpovedi žensk, ki so premagale ali še vedno premagujejo raka dojk, čakalo pa vas je tudi posebno taktilno doživetje. Skupaj z Europa Donno Slovenija smo namreč zasnovali poseben plakat, ki je mimoidoče vabil, da ga pretipajo in poiščejo zatrdline. Uporabna, realna izkušnja, ki lahko pomembno pomaga pri samopregledovanju in je vredna več kot 1000 besed.

donna

   

Zadnje novice

Pokaži svoje barista znanje!Prijavi se na LAGS spopad 2024