Barcaffè

Novice

Premakni se. Preglej se! Spodbujamo ženske k samopregledovanju dojk

Pitje kave je prijeten ritual. V sodelovanju z Europa Donno, Slovenskim združenjem za boj proti raku dojk, pa ženske spodbujamo, da ritual postane tudi mesečno samopregledovanje.

Donacija Europa Donni

Redno samopregledovanje je ključno pri zgodnjem odkrivanju raka dojk, ker pa menimo, da je pomembna tudi podpora združenja, ki na različne načine pomaga ženskam, ki zbolijo za rakom dojk, Europa Donni te dni namenjamo finančno donacijo.

Kot najbolj priljubljena znamka kave v Sloveniji izkoriščamo svoj glas v dobro potrošnic

Ker sporočila neprofitnih organizacij pogosto ne dosežejo večjega števila ljudi, smo se odločili, da ne ostanemo le pri finančni podpori združenju. Spodbujanje samopregledovanja zato podpiramo tudi z manjšo kampanjo, ki nosi veliko sporočilo, za katerega upamo, da bo doseglo kar se da veliko število žensk. Rak dojk, če je odkrit pravočasno, je namreč eden najbolj ozdravljivih rakov, zato je pomembno, da samopregledovanje uvrstimo med redne rituale.

Naučite se ga tukaj.

Posebno pakiranje Barcaffe Donna

Da pomembno sporočilo kampanje doseže pozornost potrošnic in novinarjev, smo za promocijske namene oblikovali omejeno serijo Barcaffè Donna, ki poleg mlete kave vsebuje tudi nezmleto kavno zrno – drobno »nepravilnost«, ki simbolizira zatrdlino, ki jo lahko zatipamo pod prsti, da nas opomni na vlogo rednega mesečnega samopregledovanja dojk. Dovolj zgodaj odkrit rak dojk je namreč dobro ozdravljiv, zato je pomembno, da ženske zdravje vzamejo v svoje roke.

Posebna embalaža z nezmletnim kavnim zrnom ni naprodaj v trgovinah, je pa na prodajnih policah na voljo Barcaffè embalaža z logotipom Europa Donne in srčkom v skodelici kave- z njenim nakupom lahko Slovenskemu združenje za boj proti raku dojk pomagate tudi vi, saj gre odstotek od prodaje v podporo njihovih aktivnosti.

V Ljubljani lahko zatrdlino zatipate tudi v posebnem plakatu

Na ploščadi Muzejske četrti Metelkova vas od 14. 10. naprej čaka posebna ulična razstava, ki je namenjena osveščanju žensk glede raka dojk. Mimoidoči si lahko med drugim preberejo izpovedi žensk, ki so premagale ali še vedno premagujejo raka dojk, čaka pa vas tudi posebno taktilno doživetje. Skupaj z Europa Donno Slovenija smo namreč zasnovali poseben plakat, ki mimoidoče vabi, da ga pretipajo in poiščejo zatrdline. Uporabna, realna izkušnja, ki lahko pomembno pomaga pri samopregledovanju in je vredna več kot 1000 besed.

barcaffe

Vse novosti

Cookie policy

Da bo spletna stran lahko pravilno funkcionirala in da lahko izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke. Več informacij poiščite v naši  Politiki piškotkov.

Izbor piškotkov na tem spletnem mestu

Spletni strani omogočite ali onemogočite uporabo funkcionalnih in/ali oglaševalskih piškotkov, opisanih v nadaljevanju: