SlovenščinaHrvatskiSrpski

Za ljubitelje kave

Barcaffè kave

Različne arome, različni načini priprave, a vedno tisti značilen Barcaffè okus.

Odkrij več

Premakni se

Dobra kava te zbudi. Najboljša te premakne. Odkrij projekte, ki premikajo.

Barcaffè svet

Naš svet se vrti okrog kave. Vstopi vanj in poglej, kako smo se premikali skozi čas.

Spletna trgovina

Da ne boste nikoli ostali brez svojega najljubšega rituala, obiščite našo spletno trgovino.

Recepti

Tiramisu browniji z duhci

Browniji
  • Maslo - 170g
  • Temna čokolada, 75% - 140g
  • Sladkor v prahu - 210g
  • Vanilijeva aroma - 1 jedilna žlica
  • Jajca, srednje velika - 3x
  • Bela moka - 65g
  • 100 % kakav v prahu - 45g
  • Čokoladne kapljice ali nasekljana temna čokolada - 140g
  • Classic Mild Barcaffe instant espresso - 1x
Mascarpone krema
  • Smetana za stepanje - 200g
  • Mascarpone - 500g
  • Sladkor - 130g (več/manj, po okusu)
  • Vanilijeva pasta - 1 jedilna žlica
  • Instant kava - 1 jedilna žlica
  • Limonin sok - 1 jedilna žlica
Posip + duhci
  • Kakav v prahu
  • Instant kava Classic Mild Barcaffe
  • Stopljena bela čokolada - za telo duhcev
  • Stopljena temna čokolada - za oči in usta duhcev
Tiramisu browniji z duhci so popolna poslastica za ljubitelje kave in čokolade, idealna za noč čarovnic ali katerokoli priložnost, ko želite navdušiti s kreativnostjo in okusom.
Browniji
  • Maslo - 170g
  • Temna čokolada, 75% - 140g
  • Sladkor v prahu - 210g
  • Vanilijeva aroma - 1 jedilna žlica
  • Jajca, srednje velika - 3x
  • Bela moka - 65g
  • 100 % kakav v prahu - 45g
  • Čokoladne kapljice ali nasekljana temna čokolada - 140g
  • Classic Mild Barcaffe instant espresso - 1x
Mascarpone krema
  • Smetana za stepanje - 200g
  • Mascarpone - 500g
  • Sladkor - 130g (več/manj, po okusu)
  • Vanilijeva pasta - 1 jedilna žlica
  • Instant kava - 1 jedilna žlica
  • Limonin sok - 1 jedilna žlica
Posip + duhci
  • Kakav v prahu
  • Instant kava Classic Mild Barcaffe
  • Stopljena bela čokolada - za telo duhcev
  • Stopljena temna čokolada - za oči in usta duhcev

1. Pečico segrej na 175 stopinj.

2. V večji posodi zmešaj vse sestavine za brownije, da dobiš gosto čokoladno kremo. Maso prelij v pekač premera 24 cm x 18 cm, obložen s papirjem za peko, in peci 25-30 minut oz. dokler vstavljen zobotrebec na sebi nima surovega testa.

3. Pečene brownije vzemi iz pečice in pusti v pekaču, dokler se popolnoma ne ohladijo, vmes pa pripravi mascarpone kremo. V večji posodi stepaj smetano za stepanje, da nastanejo mehki vrhovi. Dodaj vse ostale sestavine za mascarpone kremo in poskusi, po želji dodaj več sladkorja.

4. Kremo premaži po ohlajenih brownijih in posuj z mešanico kakava in kave. Po vrhu okrasi z duhci iz stopljene bele čokolade. Stopljeno čokolado nadevaj v vrečko za živila in odreži ozek rob. Nariši duhce in jih zapolni s čokolado. S pomočjo zobotrebca popravi obliko in s stopljeno temno čokolado nariši oči in usta.

5. Postavi v hladilnik, da se kreme utrdijo ali uživaj kar takoj.

Video pripravo najdeš na našem Instagram profilu

NOVA ARTIST EDITION KOLEKCIJAOb nakupu 2 kav v naši spletni trgovini prejmeš brezplačno skodelico.