Količina sestavin je primerna za kvadratni model 18x18cm ali okrogel model premera 20cm. Lahko uporabimo tudi model s premerom 26cm, vendar bodo v tem primeru browniji nekoliko nižji.
- Za osnovo najprej nekoliko sesekljamo mandlje.
- Dodamo datlje, kakav, sol in vse skupaj sesekljamo v multipraktiku.
- Ko se poveže, dodamo orehe, na kratko premešamo, vendar ne preveč, da ostane nekaj malo večjih koščkov.
- Na koncu dodamo vodo in na kratko premešamo. Če je potrebno še več vode, dodamo žlico ali dve. To maso nato vtisnemo v model.
- Za surovo ganaš kremo damo vse sestavine v blender in naredimo gladko zmes.
- Če je količina za enkrat prevelika, jo razdelimo na dva dela.
- Vlijemo na podlago, potresemo s posušenimi malinami, kokosovim čipsom, bučnimi semeni, surovimi koščki kakavovih zrn...
- Zamrznemo, najbolje kar čez noč.
- Naslednji dan brownie vzamemo iz modela, postavimo za nekaj ur v hladilnik, da se pravilno temperira.