SlovenščinaHrvatskiSrpski

Za ljubitelje kave

Barcaffè kave

Različne arome, različni načini priprave, a vedno tisti značilen Barcaffè okus.

Odkrij več

Premakni se

Dobra kava te zbudi. Najboljša te premakne. Odkrij projekte, ki premikajo.

Barcaffè svet

Naš svet se vrti okrog kave. Vstopi vanj in poglej, kako smo se premikali skozi čas.

Spletna trgovina

Da ne boste nikoli ostali brez svojega najljubšega rituala, obiščite našo spletno trgovino.

Recepti

Surovi brownieji

  • portions image4 portions
  • difficulty imageSrednje težavnostna stopnja
  • diet imageVegansko
Osnova
  • Mandlji - 400 g
  • Sveži datlji - 400 g
  • Kakav - 40 g
  • Sol - 4 g
  • Orehi - 200 g
  • Voda - 4 žlice
Surova ganaš krema
  • Sveži datlji - 450 g
  • Kokosovo mleko - 765 g
  • Kokosovo olje - 525 g
  • Agavin sirup - 255 g
  • Kakav - 120 g
  • Voda - 150 g
Posip
  • - Kokosov čips, bučna semena/golice, surova kakavova zrna, posušene maline
Poletje kliče po sladicah brez peke. Surovi browniji so idealna izbira, saj so veganski in enostavni za pripravo, hkrati pa se krasno podajo k kavi Barcaffe.

Količina sestavin je primerna za kvadratni model 18x18cm ali okrogel model premera 20cm. Lahko uporabimo tudi model s premerom 26cm, vendar bodo v tem primeru browniji nekoliko nižji.

  1. Za osnovo najprej nekoliko sesekljamo mandlje.
  2. Dodamo datlje, kakav, sol in vse skupaj sesekljamo v multipraktiku.
  3. Ko se poveže, dodamo orehe, na kratko premešamo, vendar ne preveč, da ostane nekaj malo večjih koščkov.
  4. Na koncu dodamo vodo in na kratko premešamo. Če je potrebno še več vode, dodamo žlico ali dve. To maso nato vtisnemo v model.
  5. Za surovo ganaš kremo damo vse sestavine v blender in naredimo gladko zmes.
  6. Če je količina za enkrat prevelika, jo razdelimo na dva dela.
  7. Vlijemo na podlago, potresemo s posušenimi malinami, kokosovim čipsom, bučnimi semeni, surovimi koščki kakavovih zrn...
  8. Zamrznemo, najbolje kar čez noč.
  9. Naslednji dan brownie vzamemo iz modela, postavimo za nekaj ur v hladilnik, da se pravilno temperira.