SlovenščinaHrvatskiSrpski

Za ljubitelje kave

Barcaffè kave

Različne arome, različni načini priprave, a vedno tisti značilen Barcaffè okus.

Odkrij več

Premakni se

Dobra kava te zbudi. Najboljša te premakne. Odkrij projekte, ki premikajo.

Barcaffè svet

Naš svet se vrti okrog kave. Vstopi vanj in poglej, kako smo se premikali skozi čas.

Spletna trgovina

Da ne boste nikoli ostali brez svojega najljubšega rituala, obiščite našo spletno trgovino.

Recepti

Štrudelj

Testo
  • Gladka moka - 220 g
  • Olje - 45 g
  • Mlačna voda - 60 g
  • Sol - 2 g
  • Jajce - 1
Nadev
  • Drobtine - 60 g
  • Maslo - 40 g
  • Cimet - 5 g
  • Sladkor - 60 g
  • Rozine, namočene v rumu (rum pred tem segrejemo in pustimo, da rozine nabreknejo) - 80 g
  • Olupljena in očiščena jabolka Granny Smith - 600 g
Prišla je jesen in z njo čudovite naravne dobrote. Štrudelj je sladica, ki nikoli ne bo šla iz mode, njegov prepoznaven vonj in okus pa nas vedno spomnita na najlepše trenutke iz otroštva. Po receptu Tee Mamut si pripravite zdrav jabolčni zavitek, ki bo še boljši ob skodelici kave Barcaffe.

Količina sestavin je primerna za dva manjša štrudlja.

Navodila za pripravo:

  1. Vse sestavine za testo damo v samostoječi mešalnik (lahko pa tudi ročno) in mešamo 5 minut oz. dokler ne postane svetleče in homogeno.
  2. Delovno površino naoljimo, nanjo položimo testo, rahlo premažemo z oljem in pokrijemo s skledo.
  3. Pustimo počivati 1-2 uri.
  4. 40 g masla raztopimo, dodamo drobtine in na zmernem ognju mešamo toliko časa, da dobijo zlato rjavo barvo.
  5. Medtem naredimo nadev, tako da jabolka narežemo na četrtine in nato na rezine ter jih zmešamo z vsemi ostalimi sestavinami.
  6. Vzamemo večjo krpo, rjuho ali prt, rahlo pomokamo in previdno razvlečemo testo.
  7. Nadev enakomerno razporedimo po spodnjem delu vlečenega testa v eni vrsti in zvijemo s pomočjo krpe, na kateri delamo štrudelj.
  8. Odrežemo konce, štrudelj malo prebodemo in položimo na pekač, obložen s papirjem za peko. Namažemo z maslom.
  9. Pečemo na 200°C približno 30 minut.
  10. Ohlajen štrudelj narežemo in potresemo s sladkorjem v prahu.
NAGRADNI NATEČAJNOMINIRAJ NOČNEGA JUNAKA