SlovenščinaHrvatskiSrpski

Za ljubitelje kave

Barcaffè kave

Različne arome, različni načini priprave, a vedno tisti značilen Barcaffè okus.

Odkrij več

Premakni se

Dobra kava te zbudi. Najboljša te premakne. Odkrij projekte, ki premikajo.

Barcaffè svet

Naš svet se vrti okrog kave. Vstopi vanj in poglej, kako smo se premikali skozi čas.

Spletna trgovina

Da ne boste nikoli ostali brez svojega najljubšega rituala, obiščite našo spletno trgovino.

Recepti

Limonina torta

Biskvit
  • Rumenjaki - 6 g
  • Sončnično olje - 60 g
  • Oljčno olje - 60 g
  • Sol - 3 g
  • Beljaki - 6
  • Sladkor - 200 g
  • Pecilni prašek - 10 g
  • Gladka moka - 315 g
  • Lupinica in sok 2 limon
Krema
  • Maslo - 200g
  • Kremni sir - 600 g
  • Lupinica 2 limon
  • Sladkor v prahu - 120 g
  • Limonin sok - 50 g
Nič ni okusnejše od sveže pečene limonine torte, ki jo postrežete s skodelico Barcaffè kave. Z le nekaj preprostimi sestavinami lahko pripravite sočno in okusno torto, ki vas bo zagotovo navdušila vaš dom pa napolnila z vonjem po citrusih.
Biskvit
  • Rumenjaki - 6 g
  • Sončnično olje - 60 g
  • Oljčno olje - 60 g
  • Sol - 3 g
  • Beljaki - 6
  • Sladkor - 200 g
  • Pecilni prašek - 10 g
  • Gladka moka - 315 g
  • Lupinica in sok 2 limon
Krema
  • Maslo - 200g
  • Kremni sir - 600 g
  • Lupinica 2 limon
  • Sladkor v prahu - 120 g
  • Limonin sok - 50 g

  1. Za biskvit zmiksamo rumenjake in postopoma dodajamo olje, kot bi delali majonezo.
  2. Ko porabimo vso olje, dodamo limonino lupinico in sok.
  3. Medtem beljake s sladkorjem zmiksamo v čvrst sneg.
  4. Rumenjakom s kuhalnico dodamo del snega, nato postopoma presejano moko s pecilnim praškom in nadaljujemo v istem vrstnem redu, dokler ne porabimo vseh sestavin.
  5. 310 g zmesi vlijemo v 3 modele premera 18 cm ali v en večji premera 26 in ko je ohlajen, biskvit prerežemo na pol.
  6. Medtem ko se biskvit hladi, naredimo kremo, tako da maslo dobro zmiksamo s sladkorjem v prahu.
  7. Nato dodamo še kremni sir, limonino lupinico, sok in vse skupaj dobro premešamo – pazimo, da se maslo popolnoma zmeša z ostalimi sestavinami.
  8. Kremo enakomerno namažemo med biskvite in nato premažemo še celotno torto.
  9. Pustimo v hladilniku vsaj 2 uri, da se ohladi.
  10. Okrasimo z jedilnim cvetjem in kandirano limonino lupinico

• • •

limonina torta

V sodelovanju z LidlomBarcaffè praznuje in te obdaruje