Nič ni okusnejše od sveže pečene limonine torte, ki jo postrežete s skodelico Barcaffè kave. Z le nekaj preprostimi sestavinami lahko pripravite sočno in okusno torto, ki vas bo zagotovo navdušila vaš dom pa napolnila z vonjem po citrusih.
Biskvit
Rumenjaki - 6 g
Sončnično olje - 60 g
Oljčno olje - 60 g
Sol - 3 g
Beljaki - 6
Sladkor - 200 g
Pecilni prašek - 10 g
Gladka moka - 315 g
Lupinica in sok 2 limon
Krema
Maslo - 200g
Kremni sir - 600 g
Lupinica 2 limon
Sladkor v prahu - 120 g
Limonin sok - 50 g
Za biskvit zmiksamo rumenjake in postopoma dodajamo olje, kot bi delali majonezo.
Ko porabimo vso olje, dodamo limonino lupinico in sok.
Medtem beljake s sladkorjem zmiksamo v čvrst sneg.
Rumenjakom s kuhalnico dodamo del snega, nato postopoma presejano moko s pecilnim praškom in nadaljujemo v istem vrstnem redu, dokler ne porabimo vseh sestavin.
310 g zmesi vlijemo v 3 modele premera 18 cm ali v en večji premera 26 in ko je ohlajen, biskvit prerežemo na pol.
Medtem ko se biskvit hladi, naredimo kremo, tako da maslo dobro zmiksamo s sladkorjem v prahu.
Nato dodamo še kremni sir, limonino lupinico, sok in vse skupaj dobro premešamo – pazimo, da se maslo popolnoma zmeša z ostalimi sestavinami.
Kremo enakomerno namažemo med biskvite in nato premažemo še celotno torto.
Pustimo v hladilniku vsaj 2 uri, da se ohladi.
Okrasimo z jedilnim cvetjem in kandirano limonino lupinico