SlovenščinaHrvatskiSrpski

Za ljubitelje kave

Barcaffè kave

Različne arome, različni načini priprave, a vedno tisti značilen Barcaffè okus.

Odkrij več

Premakni se

Dobra kava te zbudi. Najboljša te premakne. Odkrij projekte, ki premikajo.

Barcaffè svet

Naš svet se vrti okrog kave. Vstopi vanj in poglej, kako smo se premikali skozi čas.

Spletna trgovina

Da ne boste nikoli ostali brez svojega najljubšega rituala, obiščite našo spletno trgovino.

Recepti

Kavni cheesecake

Neverjetno kremasta sladica z bogato kavno aromo, za katero poskrbi razkošen okus Barcaffè instant kave.

Dno kavnega cheesecakea
  • Oreo piškoti - 220g celih piškotov
  • Stopljeno maslo - 85g
  • Instant kava Barcaffe Classic - 1 jedilna žlica zrnc
Kavna cheesecake krema
  • Kremni sir - 500g
  • Sladkor v prahu - 160g
  • Vanilijev sladkor - 1 zavojček
  • Instant kava Barcaffe Classic - 20g zrnc
  • Vanilijeva pasta - 1 jedilna žlica
  • Smetana za stepanje - 250ml
  • Limonin sok - 1 jedilna žlica
Čokoladno lešnikov ganache
  • Smetana za stepanje - 45ml
  • Bela čokolada - 130g
  • Barcaffe Classic instant kava - 1/2 čajne žličke
  • Lešnikov namaz - 2 jedilni žlici
Dekoracija
  • Stepena smetana ali mascarpone zmešan s sladkorjem
  • Zrnca instant kave

Postopek:

1. S pomočjo kuhinjskega blenderja zmelji cele piškote, da dobiš pesku podobno zmes. Vmešaj kavo in stopljeno maslo.

2. S piškotno maso po dnu in po robovih obloži pekač premera 18cm. Oblikuj čimbolj tanek rob ter postavi v hladilnik.

3. V večji posodi zmešaj kremni sir, sladkor v prahu, vaniljev sladkor, instant kavo, vaniljevo pasto in smetano za stepanje.

S pomočjo ročnega mešalnika vse skupaj zmešaj tako, da dobiš gladko, rahlo, puhasto kremo. V kremo vlij še limonin sok in ponovno premešaj.

4. Kremo nadevaj po ohlajenem dnu in zgladi površino. Postavi v hladilnik za vsaj 2 uri.

5. Pripravi ganache. V skodelici zmešaj smetano za stepanje in belo čokolado. Segrevaj v mikrovalovni pečici ali na vodni kopeli toliko časa, da se čokolada stopi.

Dodaj instant kavo v zrnih in lešnikov namaz ter premešaj.

Pusti par minut, da se ohladi, nato premešaj in prelij po ohlajenem Cheesecake-u (prelij šele, ko je krema na cheesecake-u že malo strjena).

6. Postavi v hladilnik za vsaj 4 ure ali najbolje kar čez noč. Naslednji dan okrasi s stepeno smetano in kavnimi zrni.

Avtorica recepta: Nina Zorčič