SlovenščinaHrvatskiSrpski

Za ljubitelje kave

Barcaffè kave

Različne arome, različni načini priprave, a vedno tisti značilen Barcaffè okus.

Odkrij več

Premakni se

Dobra kava te zbudi. Najboljša te premakne. Odkrij projekte, ki premikajo.

Barcaffè svet

Naš svet se vrti okrog kave. Vstopi vanj in poglej, kako smo se premikali skozi čas.

Spletna trgovina

Da ne boste nikoli ostali brez svojega najljubšega rituala, obiščite našo spletno trgovino.

Recepti

Kava Cake z lešnikovo moko in mandljevim maslom

  • portions image3 portions
  • time image25 minutes
  • difficulty imageSrednje težavnostna stopnja
Lava cake
  • Temna čokolada - 120g
  • Stopljeno kokosovo olje ali kakavovo maslo - 45g
  • Srednje veliko jajce - 1
  • Beljaki - 50g oz 2
  • Sladkor ali eritritol - 45g
  • Barcaffe Gold instant kava - 1,5 jedilne žlice
  • Mleti lešniki ali lešnikova moka - 35g
  • Voda - 2 jedilni žlici
  • Vanilijeva aroma - 1 čajna žlička
Polnilo
  • Mandljevo/lešnikov namaz ali arašidovo maslo - 3 čajne žlice
V tej čokoladni sladici s tekočo sredico se skriva božanska kombinacija okusov! Postrezi s skodelico turške kave in uživaj.

Postopek:

1. Pečico segrej na 200°.

2. Posodice za sufle oz. lava cake poškropi z oljem ali maslom in popolnoma prekrij s kakavom v prahu.

3. V mikrovalovni pečici ali na vodni kopeli stopi temno čokolado in kakavovo maslo/kokosovo olje ter premešaj. Pusti, da se malo ohladi. Dodaj jajca, beljake sladkor in kavo ter premešaj. Vmešaj še lešnikovo moko, vaniljevo aromo in vodo. Nastati mora gladka, enotna in gosta zmes brez grudic.

4. Maso prelij v pripravljene posodice, na vrh dodaj žličko izbranega namaza in jo prekrij z maso, da se skrije.

5. Peci 11 - 13 minut oz. tako dolgo, da so robovi pečeni, sredica pa še rahlo tekoča (za tekočo sredico priporočeni čas peke: 11 minut).

6. Vzemi iz pečice in pusti par minut nato postrezi s skodelico sveže kuhane turške kave