SlovenščinaHrvatskiSrpski

Za ljubitelje kave

Barcaffè kave

Različne arome, različni načini priprave, a vedno tisti značilen Barcaffè okus.

Odkrij več

Premakni se

Dobra kava te zbudi. Najboljša te premakne. Odkrij projekte, ki premikajo.

Barcaffè svet

Naš svet se vrti okrog kave. Vstopi vanj in poglej, kako smo se premikali skozi čas.

Spletna trgovina

Da ne boste nikoli ostali brez svojega najljubšega rituala, obiščite našo spletno trgovino.

Recepti

Espresso gelatto

Gelatto
  • Dvojni espresso - 1x
  • Kopndenzirano mleko - 300g
  • Burbonski vanilijev sladkor - 1x
  • Mascarpone sir - 100g
  • Sladka smetana - 300g
Čokoladni preliv
  • Temna čokolada - 200g
  • Kokosovo maslo ali olje - 70g
  • Sesekljani praženi lešniki - 50g
Spoznajte pripravo sladice, ki združuje najboljše iz dveh svetov - kavo in sladoled. To je Espresso gelatto! Bogat espresso je v tem receptu zmešan s sladkanim mlekom, vaniljevo mascarpone kremo in kančkom italijanske razkošnosti, ki se elegantno transformira v slastne sladoledne lučke. Njegov učinek? Nepozabno razvajanje.
Gelatto
  • Dvojni espresso - 1x
  • Kopndenzirano mleko - 300g
  • Burbonski vanilijev sladkor - 1x
  • Mascarpone sir - 100g
  • Sladka smetana - 300g
Čokoladni preliv
  • Temna čokolada - 200g
  • Kokosovo maslo ali olje - 70g
  • Sesekljani praženi lešniki - 50g

Priprava:

V vroč espresso dodamo kondenzirano mleko in premešamo.
V drugi posodi stepemo sladko smetano z vaniljevim sladkorjem in mascarponejem. Nežno vmešamo kavno mešanico v stepeno smetano. Zmes vlijemo v modelčke in zamrznemo.

Stopimo čokolado in kokosovo maslo/olje, nato dodamo lešnike.
Zamrznjene sladoledne lučke pomočimo v čokoladni preliv.

Uživaj na svoj način čez cel danPrenesi knjižico receptov