Sestavine (za torto premera 20 cm)
- Maslo - 225 g
- 70 % čokolada - 500 g
- Jajca - 7
- Sladkor - 150 g
- Sveže maline
- Sladkor v prahu
Preizkusite ta preprost recept Tee Mamut za bogato in slastno čokoladno torto, ki jo lahko uživate ob skodelici kave.
- Pečico segrejemo na 130 °C.
- Maslo in čokolado stopimo nad paro. Dodamo sol.
- Medtem damo mešati jajca.
- Jajca mešamo s sladkorjem približno 10 minut oziroma dokler se volumen vsaj za 3-krat ne poveča.
- Umešanim jajcem postopoma dodajamo čokolado in maslo.
- Dobro zmešajte, da se zmes dobro poveže.
- Zmes vlijemo v model premera 20 cm, na katerega smo položili peki papir in namastili strani oboda ali pekača.
- Damo v ogreto pečico in pečemo pri 130°C, približno 30 minut.
- Da je torta pečena, bomo vedeli, ko pretresemo kalup in je torta podobna pudingu. Sredina naj ostane mehkejša kot zunanji del.
- Torto vzamemo iz pečice in jo pustimo stati na sobni temperaturi približno 1 uro.
- Nato jo damo v hladilnik, najbolje preko noči.
- Preden postrežemo, torto pustimo zunaj vsaj 30 minut, okrasimo jo z malinami in sladkorjem v prahu.

Deli svoje stvaritve na naših družbenih kanalih
Sledi nam