SlovenščinaHrvatskiSrpski

Za ljubitelje kave

Barcaffè kave

Različne arome, različni načini priprave, a vedno tisti značilen Barcaffè okus.

Odkrij več

Premakni se

Dobra kava te zbudi. Najboljša te premakne. Odkrij projekte, ki premikajo.

Barcaffè svet

Naš svet se vrti okrog kave. Vstopi vanj in poglej, kako smo se premikali skozi čas.

Spletna trgovina

Da ne boste nikoli ostali brez svojega najljubšega rituala, obiščite našo spletno trgovino.

Recepti

Čokoladna torta

Sestavine (za torto premera 20 cm)
  • Maslo - 225 g
  • 70 % čokolada - 500 g
  • Jajca - 7
  • Sladkor - 150 g
  • Sveže maline
  • Sladkor v prahu
Preizkusite ta preprost recept Tee Mamut za bogato in slastno čokoladno torto, ki jo lahko uživate ob skodelici kave.
  1. Pečico segrejemo na 130 °C.
  2. Maslo in čokolado stopimo nad paro. Dodamo sol.
  3. Medtem damo mešati jajca.
  4. Jajca mešamo s sladkorjem približno 10 minut oziroma dokler se volumen vsaj za 3-krat ne poveča.
  5. Umešanim jajcem postopoma dodajamo čokolado in maslo.
  6. Dobro zmešajte, da se zmes dobro poveže.
  7. Zmes vlijemo v model premera 20 cm, na katerega smo položili peki papir in namastili strani oboda ali pekača.
  8. Damo v ogreto pečico in pečemo pri 130°C, približno 30 minut.
  9. Da je torta pečena, bomo vedeli, ko pretresemo kalup in je torta podobna pudingu. Sredina naj ostane mehkejša kot zunanji del.
  10. Torto vzamemo iz pečice in jo pustimo stati na sobni temperaturi približno 1 uro.
  11. Nato jo damo v hladilnik, najbolje preko noči.
  12. Preden postrežemo, torto pustimo zunaj vsaj 30 minut, okrasimo jo z malinami in sladkorjem v prahu.

Video

Čokoladna torta