SlovenščinaHrvatskiSrpski

Za ljubitelje kave

Barcaffè kave

Različne arome, različni načini priprave, a vedno tisti značilen Barcaffè okus.

Odkrij več

Premakni se

Dobra kava te zbudi. Najboljša te premakne. Odkrij projekte, ki premikajo.

Barcaffè svet

Naš svet se vrti okrog kave. Vstopi vanj in poglej, kako smo se premikali skozi čas.

Spletna trgovina

Da ne boste nikoli ostali brez svojega najljubšega rituala, obiščite našo spletno trgovino.

Novice

Barcaffè FLORA: kava z najvišjimi etičnimi in okoljskimi standardi

Barcaffè Flora je opojna kavna mešanica z visokim deležem Arabice, ki osvešča, prebuja in premika. Pridelana je na plantažah, ki so vključene v Rainforest Alliance (ra.org) in skrbno pazijo na omejenost pridelave kave, da se ta ne širi v tropski deževni gozd.

Nova Barcaffè Flora poudarja trajnost kot še nobena kava doslej

Na trgovskih policah lahko že najdete novo kavo Barcaffè Flora. Polni okus kave in aroma, ki prebuja,nista edini veličini te skodelice kave - gre za celosten projekt, ki nas premika za boljši svet. Način njene pridelave sledi strogim etičnim in okoljskim standardom; ohranja tropski deževni gozd in ne ogroža avtohtonih prebivalcev.


To je še posebej pomembno, saj gozdovi predstavljajo eno izmed naravnih podnebnih rešitev. Med rastjo drevesa absorbirajo emisije ogljika in jih pretvorijo v čisti kisik. A ta trajnosten vidik je le edenizmed okoljskih standardov, ki jih upoštevamo pri svojem poslovanju.


Že nekaj časa uspešno izpolnjujemo tudi obljubo sajenja več tisočih dreves. Zavezujemo se tudi k etičnim standardom – lokalnim pridelovalcem so zagotovljeni dobri delovni pogoji in pošten zaslužek. To sta tudi ena izmed ključnih razlogov, da se kava Barcaffè Flora lahko pohvali s prestižnim certifikatom Rainforest Alliance. Gre za certifikat mednarodne neprofitne organizacije, ki deluje na stičišču gospodarstva, kmetijstva in gozdov, da bi odgovorno poslovanje postalo vsakdanje (ra.org).

Lokalni kmetje se v sklopu poglobljenega izobraževanja naučijo trajnostnega ravnanja z naravnimi viri in pomena ohranjanja biodiverzitete okolja za boljšo kakovost življenja.


K temu pa želimo spodbuditi vsakega posameznika - da bi vsak na svoj način pripomogel k varstvu narave in izboljšanju okolja.


Celotno Barcaffè Flora zgodbo lahko odkrijete tukaj.

Inovativnost, ki ohranja optimalno svežino kave in obenem varuje naš planet

Barcaffè Flora je pakirana v okolju prijazni foliji, ki ne vsebuje aluminija. Sestavljena je iz enotnega materiala (PE). Sicer pa okolju prijazne embalaže pri nas niso nobena novost, saj se že dolgo trudimo, da ne osvajamo le z izvrstnimi okusi temveč tudi s skrbjo do okolja in družbe. V folijo, ki temelji na obnovljivih virih, kot sta sladkorni trs in repično olje, so že dlje časa oblečene kave Barcaffè Single origin, Barcaffè BIO in Barcaffè Selection, zato je Barcaffè Flora le še en velik korak k lepši prihodnosti.

Zadnje novice