SlovenščinaHrvatskiSrpski

Za ljubitelje kave

Barcaffè kave

Različne arome, različni načini priprave, a vedno tisti značilen Barcaffè okus.

Odkrij več

Premakni se

Dobra kava te zbudi. Najboljša te premakne. Odkrij projekte, ki premikajo.

Barcaffè svet

Naš svet se vrti okrog kave. Vstopi vanj in poglej, kako smo se premikali skozi čas.

Spletna trgovina

Da ne boste nikoli ostali brez svojega najljubšega rituala, obiščite našo spletno trgovino.

Recepti

Bananin “Irish Cream” Cheesecake

  • portions image12 portions
  • difficulty imageSrednje težavnostna stopnja
Dno
  • Zmleti masleni piškoti - 350g
  • Stopljeno maslo - 200g
  • Irish Cream Instant Cappuccino - 2 vrečki
"Irish Cream" krema
  • vanilijev puding - 200g
  • Irish Cream instant Cappuccino - 1 vrečka
Banin Cheesecake
  • Kremni sir - 600g
  • Sladkor v prahu - 150g
  • Krem fix vrečka - 3x
  • Pasirana banana - 2x
  • Vanili aroma - 1 jedilna žlica
  • Limonin sok - 1 jedilna žlica
Čokoladna krema za dekoracijo in dodatki
  • Mascarpone sir - 150g
  • Stopljena bela čokolada - 100g
  • Sladkor v prahu - 50g (več/manj po okusu)
  • Karamelni vafjli ali piškoti po izbiri
Hrustljava piškotna osnova, okusna kavna krema, neverjetno kremasta bananina torta. Brez peke, brez zapletov, samo uživanje!

1. Vse za dno zmešaj v posodi, da dobiš vlažnemu pesku podobno maso. 3/4 mase nadevaj v pekač premera 18 cm, obloženim s papirjem za peko. S pomočjo kozarca oblikuj dno ter robove, maso močno pritisni ob pekač, da se bo lepo strdila. Preostanek piškotne mase pusti na strani.

2. Vse za Irish Cream kremo zmešaj in prelij po piškotnem dnu. Po vrhu zloži rezine banane. Postavi v hladilnik.

3. Vse za Cheesecake kremo stepaj z ročnim mešalnikom v večji posodi približno 3 minute oz. toliko časa, da se masa zgosti in utrdi.

4. 3/4 Cheesecake kreme pokapaj po dnu in previdno razmaži. Po vrhu stresi skoraj vso piškotno maso (par žlic prihranite za dekoracijo) in jo pritisni v kremo. Po vrhu nadevaj še preostanek kreme in jo pritisni ob dno ter zgladi.

5. V ločeni posodi zmešaj vse za kremo za dekoracijo (sladkaj po okusu) in jo nadevaj v vrečko z dekorirnim nastavkom.

6. Po vrhu Cheesecake-a dodaj nekaj kupčkov kreme, posuj s preostankom piškotne mase in dodaj piškote po izbiri.

7. Postavi v hladilnik za vsaj 4 ure ali najbolje kar čez noč.