Barcaffè

Vse o kavi

Spoznaj Kmetovalce

Spoznaj Kmetovalce

Pridelovalec kave iz Mushonyija

Jean Damascene Karutumiya je 61-letni pridelovalec kave iz okrožja Rutsiro v severozahodni Ruandi.

Kavovce goji od leta 1980. Sprva je njegova plantaža štela trideset kavovcev. Iz leta v leto je mali kmetovalec povečeval število dreves, tako da jih ima danes na prvotnem zemljišču sto. Svojo proizvodnjo pa je znatno povečal, ko je kupil posest nekdanjega soseda, kjer je posadil dodatnih štiristo kavovcev.

Dobiček, ki ga ustvari s pridelovanjem kave, in naložbe v vmesne posevke mu omogočajo, da preživlja svojih devet otrok, zgradil pa je tudi hišo za svojo družino.

Pridelovalka kave iz Mushonyija

Rwanda

Angelique Uwamariya je 34-letna mala kmetovalka, ki arabske kavovce goji od leta 2013. Čeprav se je pridelovanja kave lotila zaradi poroke – tudi njen mož Ntirenganya Dieudonne je namreč pridelovalec kave – se je nad dejavnostjo prav navdušila. Sprva je imela štirideset kavovcev, kmalu pa je zasadila dodatnih šestdeset sadik, da bi povečala proizvodnjo. Danes je njena plantaža štirikrat večja in na njej raste skupno štiristo dreves.

Angelique živi v vasi Kakibaba v sektorju Mushonyi in dostavlja kavna zrna v tamkajšnjo zbiralnico podjetja Rwacof. Njen trud, da bi pridelovala kavo visoke kakovosti in si tako povečala letni dobiček, se je obrestoval, saj lahko preživlja družino, jim kupuje oblačila, plačuje zdravstveno zavarovanje, in najpomembneje, zagotavlja prehransko varnost gospodinjstva.

Vrni se na Barcaffe Single origin Rwanda

Vse novosti

Cookie policy

Da bo spletna stran lahko pravilno funkcionirala in da lahko izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke. Več informacij poiščite v naši  Politiki piškotkov.

Izbor piškotkov na tem spletnem mestu

Spletni strani omogočite ali onemogočite uporabo funkcionalnih in/ali oglaševalskih piškotkov, opisanih v nadaljevanju: