Barcaffè

Vse o kavi

Portret ob kavi: Jorg Zupan

Jorg Zupan, chef in lastnik ljubljanske restavracije z Michelinovo zvezdico Atelje ter neogostilne Breg, je ob skodelici kave Barcaffè v video intervjuju delil svoj pogled na kavo, mnenje gostov in motivacijo.

Jorg Zupan: da nikoli ne obupa, ga opominja tatu »skoz lačn«
Kakšno kavo pije, kako se sooča z izzivi in kakšno zgodbo skrivajo njegovi tatuji? Poglej video intervju:

O KAVI 
Jorg je velik ljubitelj kave – samo do poldneva spije najmanj štiri skodelice. Poleti ima najraje kavo, ki je prelita čez led, sicer pa kot pravi »mal podaljšano s pikco mrzle vode«. To je njegova rešitev, da kljub hitremu tempu življenja uspe popiti dobro kavo, ki se s pikco hladne vode prej ohladi. Kavo pije, da ga zbudi in mu da energijo za štart.

O MNENJU GOSTOV: Analiziraj in se v drugo odreži bolje
Mnenje gostov v obeh njegovih restavracijah mu veliko pomeni. Predvsem za Breg pravi, da je to gostilna, v katero se vračaš. A za dolgoročne in redne goste moraš svoje slabosti najprej prepoznati, nato popraviti. Jorg pravi, da prebere vse ocene svojih restavracij, tudi kritike, ki pa so po navadi le zaradi tega, ker kak gost ob prepolni zasedenosti ostane brez mize. Ko so gostje zadovoljni, se rad pokaže tudi izven kuhinje.

MOTIVACIJA: »Bolj počas jej« in »skoz lačn«: kaj sporoča s svojimi tatuji? 
Jorg Zupan ne slovi le po izvrstni kuhinji, temveč tudi po svojih tatujih, ki jih je... veliko. Njegova najbolj izvirna tatuja pa sta: bolj počas jej in skoz lačn. Prvi nosi prav posebno zgodbo, ki nam jo zaupa v videu. Njegov drug tatu skoz lačn ima več pomenov, predvsem pa lačen izzivov. Jorg pravi, da s tem tatujem sporoča, da ne smeš nikoli obupati.

barcaffe

Foto: Primož Lukežič

Najboljši trenutek za začetek je zdaj. Nič ni nemogoče, le pričeti je treba.
Za več motivacije nam sledi na naših družbenih omrežjih.

FACEBOOK  |  INSTAGRAM

Nazaj na Portret ob kavi

Vse novosti

Cookie policy

Da bo spletna stran lahko pravilno funkcionirala in da lahko izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke. Več informacij poiščite v naši  Politiki piškotkov.

Izbor piškotkov na tem spletnem mestu

Spletni strani omogočite ali onemogočite uporabo funkcionalnih in/ali oglaševalskih piškotkov, opisanih v nadaljevanju: