Barcaffè

Vse o kavi

Portret ob kavi: Hana Stupica

Hana Stupica je ena od najvidnejših predstavnic mlade generacije slovenskih ilustratorjev in najmlajša prejemnica najvišjega slovenskega priznanja na področju ilustracije prestižne nagrade Hinka Smrekarja. Primoža Lukežiča je tokrat zanimalo, kako je s prvimi koraki, zagonom in ovirami pri umetniškem ustvarjanju. Njen recept za uspeh? Ostati zvest sebi.

Poglej inspirativen video intervju:

KAVA: gonilo ustvarjanja
Kot pravi ilustrator je tudi Hana kavoljubec od majhnega. Pravi, da po mami, ki je imela navado jutro pričeti s kavo, sirom in časopisom. Ritual prve jutranje kave je zanjo obvezen: »turško iz džezve brez sladkorja in z zmeraj manj mleka«, dodaja, da raje prej vstane, kot izpusti zajtrk in kavo.

MOTIVACIJA: pomembno je verjeti vase
Hana v intervjuju poudarja, kako pomembno je verjeti vase in delati s strastjo. Kljub temu, da zmeraj ne gre zapeljati projekta povsem po svoje, saj so ključni naročniki, ki ji delo zagotavljajo, je vendar pomembno, da se umetnik znajde v komercialnem svetu. »Vsak projekt ne more biti za dušo, a probam orati sredino,« pravi Hana, ki dodaja, da v vsako svoje delo vnese sebe.

O PREMIKANJU NAPREJ: »Ko upodobim osnovno podobo, se premaknem na ostale detajle«
Hana pri svojem delu ne razmišlja »preveč«, kot pravi, je ponavadi tista prva podoba prava. Ovire se pri njenem delu pojavijo, ko čuti, da projekt ni zanjo. »Če v projektu ne uživam, se vidi,« dodaja, zato ji je izjemno pomembno, da sprejema projekte, v katerih vidi nekaj več.

FOTO PORTRET

barcaffe

Foto: Primož Lukežič

Najboljši trenutek za začetek je zdaj. Nič ni nemogoče, le pričeti je treba.
Za več motivacije nam sledi na naših družbenih omrežjih.

FACEBOOK  |  INSTAGRAM

Nazaj na Portret ob kavi

Vse novosti

Cookie policy

Da bo spletna stran lahko pravilno funkcionirala in da lahko izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke. Več informacij poiščite v naši  Politiki piškotkov.

Izbor piškotkov na tem spletnem mestu

Spletni strani omogočite ali onemogočite uporabo funkcionalnih in/ali oglaševalskih piškotkov, opisanih v nadaljevanju: