Barcaffè

Vse o kavi

Monte Alegre

Izbrana plantaža

Plantaža Monte Alegre na jugu zvezne države Minas Gerais je bila tradicionalni in znani proizvajalec kave že leta 1917, ko je posest pridobila družina Vieira. Z leti se je podjetje Monte Alegre Company usmerilo v kave »specialty«, na katerih je zgrajena identiteta kav Monte Alegre Coffees. Pridelava plantažnih kav raznih značilnosti in okusov poteka skladno s certifikati. Podjetje deluje družbeno odgovorno in s skrbjo za varstvo okolja v glavnem pridelovalnem območju Brazilije.

Izbran okus

Kavo Barcaffè Single plantation je organizacija BSCA po parametrih kakovosti in okusa prepoznala kot specialty coffee.

Posebnost specialty coffee so visokokakovostna zrna s posebnim profilom okusa in arome, brez nečistoč in napak. Take kave na ocenjevanju po lastnostih kot so sladkost, kislost, telo, okus, pookus in čistost napitka, dosežejo nad 80 točk.

Kava Barcaffè Single plantation je na uradnem senzoričnem panelnem testu BSCA organizacije dosegla 84 točk, kar jo uvršča v kategorijo specialty coffee. Specialty coffee so podvržene natančni analizi in kontroli pri procesih pridelave, predelave ter sledljivosti od semena do skodelice.

Izbrano procesiranje

Metoda, uporabljena pri sušenju te kave, se imenuje pulped natural, kar pomeni, da pred sušenjem
odstranijo samo zunanjo lupino kavne češnje.

Mesnati del češnje, imenovan pulpa, ostane ob zrnu in sodeluje pri naravnem postopku sušenja na soncu. Tak način predelave je primeren samo za izbrana območja z nižjo stopnjo vlažnosti in višjo stopnjo izpostavljenosti soncu.

Izbrana regija

S 586.528 kvadratnimi kilometri je Minas Gerais četrta največja zvezna država Brazilije, kar pomeni, da je večja od celinske Francije.

Tropsko podnebje in visoka nadmorska višina regije nudita idealne pogoje za gojenje najboljših sort arabike. Poleg tega, da je država glavni brazilski proizvajalec kave in mleka, je zanimivo dejstvo, da država slovi tudi po zdraviliščih z mineralno vodo.

Vse novosti

Cookie policy

Da bo spletna stran lahko pravilno funkcionirala in da lahko izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke. Več informacij poiščite v naši  Politiki piškotkov.

Izbor piškotkov na tem spletnem mestu

Spletni strani omogočite ali onemogočite uporabo funkcionalnih in/ali oglaševalskih piškotkov, opisanih v nadaljevanju: