Velikonočni kolač

V velikonočnem času se prepustite klasičnim okusom na drugačen način. Poleg tradicionalnih dobrot postrezite z našim slastnim velikonočnim kolačem iz najboljših sestavin. Ta kolač bo prava sladica, ki bo praznovanje zaokrožila v celoto. Delite velikonočno veselje s kosom velikonočnega kolača in skodelico dišeče kave.
VELIKONOČNI KOLAČ
(za 1 model za kolač)
300 g masla pri sobni temperaturi
8 g soli
120 g sladkorja
6 rumenjakov
6 beljakov
180 g sladkorja
150 g mleka
180g gladke moke, presejane
5 g pecilnega praška
120 g mandljeve moke
30 g kakava
70 g mleka
Ganaš krema:
100 g 55% ali 60% čokolade
100 g smetane za stepanje
+ lističi mandljev
-
Pečico segrejemo na 170°C.
- Namastimo in pomokamo model.
- Zmešamo sladkor, maslo in sol, da postanejo svetli in puhasti.
- Medtem ko se maslo meša, naredimo pasto iz kakava in 70 g mleka.
- Rumenjake postopoma dodajamo v maslo in sladkor.
- Vse suhe sestavine zmešamo in izmenično s 150 g mleka dodajamo zmesi masla in rumenjakov.
- Iz beljakov in 180 g sladkorja naredimo sneg in ga v 3 korakih dodajamo zmesi rumenjakov in masla (zmes bo izgledala malo ločeno).
- Od mešanice ločimo 400 g in vanjo vmešamo kakavovo pasto.
- V model izmenično dajemo enkrat svetlo, drugič pa temno zmes.
- Damo v pečico in pečemo približno 55 minut ali dokler zobotrebec pri preizkusu ni suh.
- Ko kolač vzamemo iz pečice, ga pustimo približno 20 minut, da se ohladi.
- Vzamemo iz modela in pustimo, da se ohladi na rešetki.
- Medtem naredimo ganaš tako, da smetano zavremo in jo prelijemo čez čokolado.
- Zmes dobro premešamo in z njo prelijemo kolač.
- Potresemo s popraženimi mandljevimi lističi.
Preizkusite recept in z nami delite fotografijo na naših družbenih omrežjih:
FACEBOOK | INSTAGRAM