Barcaffè

Recepti

Velikonočni kolač

V velikonočnem času se prepustite klasičnim okusom na drugačen način. Poleg tradicionalnih dobrot postrezite z našim slastnim velikonočnim kolačem iz najboljših sestavin. Ta kolač bo prava sladica, ki bo praznovanje zaokrožila v celoto. Delite velikonočno veselje s kosom velikonočnega kolača in skodelico dišeče kave.

VELIKONOČNI KOLAČ
(za 1 model za kolač)

300 g masla pri sobni temperaturi
8 g soli
120 g sladkorja
6 rumenjakov
6 beljakov
180 g sladkorja
150 g mleka
180g gladke moke, presejane
5 g pecilnega praška
120 g mandljeve moke
30 g kakava
70 g mleka

Ganaš krema:
100 g 55% ali 60% čokolade
100 g smetane za stepanje
+ lističi mandljev

  • Pečico segrejemo na 170°C.

  • Namastimo in pomokamo model.
  • Zmešamo sladkor, maslo in sol, da postanejo svetli in puhasti.
  • Medtem ko se maslo meša, naredimo pasto iz kakava in 70 g mleka.
  • Rumenjake postopoma dodajamo v maslo in sladkor.
  • Vse suhe sestavine zmešamo in izmenično s 150 g mleka dodajamo zmesi masla in rumenjakov.
  • Iz beljakov in 180 g sladkorja naredimo sneg in ga v 3 korakih dodajamo zmesi rumenjakov in masla (zmes bo izgledala malo ločeno).
  • Od mešanice ločimo 400 g in vanjo vmešamo kakavovo pasto.
  • V model izmenično dajemo enkrat svetlo, drugič pa temno zmes.
  • Damo v pečico in pečemo približno 55 minut ali dokler zobotrebec pri preizkusu ni suh.
  • Ko kolač vzamemo iz pečice, ga pustimo približno 20 minut, da se ohladi.
  • Vzamemo iz modela in pustimo, da se ohladi na rešetki.
  • Medtem naredimo ganaš tako, da smetano zavremo in jo prelijemo čez čokolado.
  • Zmes dobro premešamo in z njo prelijemo kolač.
  • Potresemo s popraženimi mandljevimi lističi.



Preizkusite recept in z nami delite fotografijo na naših družbenih omrežjih:
FACEBOOK  |  INSTAGRAM

Vse novosti

Cookie policy

Da bo spletna stran lahko pravilno funkcionirala in da lahko izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke. Več informacij poiščite v naši  Politiki piškotkov.

Izbor piškotkov na tem spletnem mestu

Spletni strani omogočite ali onemogočite uporabo funkcionalnih in/ali oglaševalskih piškotkov, opisanih v nadaljevanju: