Surovi browniji

Poletje kliče po sladicah brez peke. Surovi browniji bodo zagotovo navdušili vaše prijatelje in družino, saj so veganski in enostavni za pripravo. Surovi browniji bodo zagotovo navdušili vaše prijatelje in družino, saj so veganski in enostavni za pripravo.
SUROVI BROWNIJI
(za kvadratni model 18x18cm ali okrogel model premera 20cm. Lahko uporabimo tudi model s premerom 26cm, vendar bodo v tem primeru browniji nekoliko nižji)
Osnova:
400 g mandljev
400 g svežih datljev
40 g kakava
4 g soli
200 g orehov
4 žlice vode
Surova ganaš krema:
450 g svežih datljev
765 g kokosovega mleka
525 g kokosovega olja
255 g agavinega sirupa
120 g kakava
150 g vode
+ kokosov čips, bučna semena/golice, surova kakavova zrna, posušene maline
- Za osnovo najprej nekoliko sesekljamo mandlje.
- Dodamo datlje, kakav, sol in vse skupaj sesekljamo v multipraktiku.
- Ko se poveže, dodamo orehe, na kratko premešamo, vendar ne preveč, da ostane nekaj malo večjih koščkov.
- Na koncu dodamo vodo in na kratko premešamo. Če je potrebno še več vode, dodamo žlico ali dve. To maso nato vtisnemo v model.
- Za surovo ganaš kremo damo vse sestavine v blender in naredimo gladko zmes.
- Če je količina za enkrat prevelika, jo razdelimo na dva dela.
- Vlijemo na podlago, potresemo s posušenimi malinami, kokosovim čipsom, bučnimi semeni, surovimi koščki kakavovih zrn...
- Zamrznemo, najbolje kar čez noč.
- Naslednji dan brownie vzamemo iz modela, postavimo za nekaj ur v hladilnik, da se pravilno temperira.
Preizkusite recept in z nami delite fotografijo preko naših družbenih omrežij:
FACEBOOK | INSTAGRAM