Barcaffè

Recepti

Štrudelj

Prišla je jesen in z njo čudovite naravne dobrote. Štrudelj je sladica, ki nikoli ne bo šla iz mode. Prepoznaven vonj in okus nam obudita najlepše trenutke otroštva. Po receptu Tee Mamut si pripravite zdrav jabolčni zavitek, zraven pa si seveda privoščite še skodelico Barcaffe kave.

ŠTRUDELJ
(za 2 manjša štrudlja)

Testo:
220 g gladke moke
45 g olja
60 g mlačne vode
2 g soli
1 jajce

Nadev:
80 g drobtin
40 g masla
5 g cimeta
60 g sladkorja
80 g rozin, namočenih v rumu (rum pred tem segrejemo in pustimo, da rozine nabreknejo)
600 g olupljenih in očiščenih jabolk Granny Smith
+ maslo za premaz


  • Vse sestavine za testo damo v samostoječi mešalnik (lahko pa tudi ročno) in mešamo 5 minut oz. dokler ne postane svetleče in homogeno.

  • Delovno površino naoljimo, nanjo položimo testo, rahlo premažemo z oljem in pokrijemo s skledo.
  • Pustimo počivati 1-2 uri.
  • 40 g masla raztopimo, dodamo drobtine in na zmernem ognju mešamo toliko časa, da dobijo zlato rjavo barvo.
  • Medtem naredimo nadev, tako da jabolka narežemo na četrtine in nato na rezine ter jih zmešamo z vsemi ostalimi sestavinami.
  • Vzamemo večjo krpo, rjuho ali prt, rahlo pomokamo in previdno razvlečemo testo.
  • Nadev enakomerno razporedimo po spodnjem delu vlečenega testa v eni vrsti in zvijemo s pomočjo krpe, na kateri delamo štrudelj.
  • Odrežemo konce, štrudelj malo prebodemo in položimo na pekač, obložen s papirjem za peko. Namažemo z maslom.
  • Pečemo na 200°C približno 30 minut.
  • Ohlajen štrudelj narežemo in potresemo s sladkorjem v prahu.


 

Preizkusite recept in z nami delite fotografijo na naših družbenih omrežjih:
FACEBOOK  |  INSTAGRAM

Vse novosti

Cookie policy

Da bo spletna stran lahko pravilno funkcionirala in da lahko izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke. Več informacij poiščite v naši  Politiki piškotkov.

Izbor piškotkov na tem spletnem mestu

Spletni strani omogočite ali onemogočite uporabo funkcionalnih in/ali oglaševalskih piškotkov, opisanih v nadaljevanju: