Barcaffè

Recepti

Neverjetno dobra kombinacija kave in čokolade

TORTA S ČOKOLADNIM MOUSSOM

SESTAVINE (za 6–8 oseb)

BISKVIT: 2 jajci • 120 g sladkorja • 1 vaniljev sladkor  • 50 ml olja • 125 g moke • 1 ščepec soli • 50 ml turške kave
MOUSSE: 200 g čokolade (min. 50 % kakava) • 2 rumenjaka • 2 beljaka • 50 g rjavega sladkorja • 100 ml turške kave • 200 ml sladke smetane • 100 g lešnikov
PRELIV: 100 g čokolade s 70 % kakava • 50 ml sladke smetane

PRIPRAVA: Za biskvit penasto zmešajte rumenjake, sladkor in vaniljev sladkor, dodajte olje, moko in ohlajeno kavo. Stepite beljake s ščepcem soli v trden sneg in ga s kuhalnico vmešajte v testo. Tortni model premažite z maslom, posujte s krušnimi drobtinami, vlijte vanj biskvit in pecite na 180 °C približno 25 minut.

Medtem ko se biskvit peče, na pari stepajte rumenjake, sladkor in turško kavo. Ko zmes doseže 82 °C, umaknite z ognja, dodajte nastrgano čokolado in mešajte, dokler se čokolada ne stopi.

Stepite beljake in ščepec soli v čvrst sneg, prav tako stepite sladko smetano, da postane čvrsta. Pomešajte sneg in smetano ter počasi vmešajte kremo, ohlajeno na sobno temperaturo (20 °C).  Pečeni biskvit ohladite, vrnite v model, dodajte mousse in pustite v hladilniku, da se dobro ohladi. Lešnike očistite in prepolovite. Pogrejte sladko smetano, dodajte nastrgano čokolado in mešajte, dokler se čokolada ne stopi.

Preden postrežete, odstranite model, dodajte lešnike in okrasite s čokoladnim prelivom. Postrezite ob skodelici turške kave.

ČOKOLADNI BROWNIEJI S KARAMELO, OREHI IN VANILJEVIM SLADOLEDOM

SESTAVINE (ZA 4 OSEBE):

BROWNIEJI: • 2 jajci • 180 g sladkorja • 100 ml olja • 100 ml mleka • 180 g gladke moke • 1 pecilni prašek • 40 g kakava v prahu • 100 g sesekljane čokolade s 60 % kakava • 30 ml espresso kave • 20 ml amaretta

KARAMELNA KREMA: • 100 g sladkorja • 50 ml mleka • 50 ml espresso kave • 100 ml stepene sladke smetane • 200–300 ml vaniljevega sladoleda • 100 g grobo narezanih orehov

PRIPRAVA: Ogrejte pečico na 180 °C, pekač premažite z maslom in posujte s krušnimi drobtinami, presejte moko s pecilnim praškom in kakavom, nasekljajte čokolado.

Penasto vmešajte jajca in sladkor, počasi dodajajte olje ter izmenično moko in mleko. Vsujte v pekač, posujte s sesekljano čokolado in pecite približno 25 minut.

Pomešajte espresso kavo in amaretto in z žličko poškropite toplo pecivo. Za karamelno kremo dajte sladkor v široko posodo in ga karamelizirajte na majhnem ognju, da se stopi. Pecivo narežite na kocke, dajte jih eno na drugo, na vrh dodajte kepico sladoleda, prelijte s karamelno kremo in posujte z grobo narezanimi orehi ter ponudite ob skodelici espressa.

FRANCOSKI MAKRONI S ČOKOLADNO KREMO

SESTAVINE (ZA 8 KOSOV): 2 beljaka • 1 ščepec soli • 80 g mandljeve moke • 20 g kakava v prahu • 120 g sladkorja v prahu • 50 g drobnega kristalnega sladkorja

KREMA: 100 g čokolade s 70 % kakava • 50 ml stepene sladke smetane • 50 ml espresso kave • 50 g očiščenih lešnikov

PRIPRAVA: Presejte kakav, sladkor v prahu in mandljevo moko. Stepajte beljake in ščepec soli; ko se zmes začne peniti, dodajte v treh delih kristalni sladkor in stepajte dalje, dokler ne nastane čvrst sneg.

V sneg rahlo vmešajte zmes sladkorja, moke in kakava. Vsujte v slaščičarsko vrečko  z okroglo odprtino in brizgajte kroge na papir za peko. Ogrejte pečico na 130 °C in sušite makrone 45 minut.

Lešnike očistite in prepolovite. Pogrejte mešanico smetane in kave, dodajte nastrgano čokolado in mešajte, dokler se čokolada ne stopi, ter ohladite. Ohlajene makrone združite z ohlajeno kremo in med njiju vstavite polovico lešnika. Ponudite ob skodelici espressa.

ČOKOLADNI TART S SLANO KARAMELNO KREMO IN SOLNIM CVETOM

Coffee power

Priprava tega tarta je nepredstavljiva brez močne arome pravega espressa, pripravljenega iz najbolj kakovostnih zrn kave arabika. Okus kave Barcaffè Selection občutite v popolni kombinaciji s čokolado.

SESTAVINE (ZA 6–8 OSEB)

TART: • 100 g pšenične moke • 100 g ržene moke • 50 g čokolade v prahu • 50 g kakava v prahu • 200 g masla • 100 g sladkorja • 1 vaniljev sladkorja • 1 jajce • 1 ščepec soli • nastrgana pomarančna lupinica, maslo, krušne drobtine za model

SLANA KARAMELNA KREMA: • 150 g sladkorja • 50 ml mleka • 50 ml espresso kave • 100 ml sladke smetane • solni cvet – količina po želji

GANACHE: • 300 g čokolade s 70 % kakava • 300 ml sladke smetane • 50 ml espresso kave

PRIPRAVA: Pomešajte obe moki, čokolado in kakav, dodajte maslo, sladkor, jajce, nastrgano pomarančno lupinico in ščepec soli ter zamesite testo. Model premažite z maslom in posujte s krušnimi drobtinami.

Testo razvaljajte med dvema kosoma prozorne folije na približno 4–5 mm, dajte ga v model, obložite stranice in odstranite odvečno testo. Testo prebodite z vilicami, ga pokrijte z aluminijsko folijo in pecite na  180 °C približno 25 minut.

Medtem v široki posodi posodi karamelizirajte sladkor, zalijte z mlekom in kavo, potem dodajte smetano in mešajte na zmernem ognju, da se karamela stopi, in na koncu posolite.

Ohlajeno testo prelijte s slano karamelo in napravite ganache. Segrejte smetano in kavo, dodajte nastrgano čokolado, umaknite z ognja in mešajte, dokler se čokolada ne stopi, ter ohladite.

Prelijte tart z ganachem iz temne čokolade in pustite nekaj časa v hladilniku. Neposredno pred postrežbo posujte s solnim cvetom. Ponudite ob skodelici espressa.

S KARAMELO, OREHI IN VANILJEVIM SLADOLEDOM

Vse novosti

Cookie policy

Da bo spletna stran lahko pravilno funkcionirala in da lahko izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke. Več informacij poiščite v naši  Politiki piškotkov.

Izbor piškotkov na tem spletnem mestu

Spletni strani omogočite ali onemogočite uporabo funkcionalnih in/ali oglaševalskih piškotkov, opisanih v nadaljevanju: