Barcaffè

Recepti

Mehki piškoti s kavo

Mehki piškoti s kavo

(za 15 kosov po 50 g)

170 g masla
200 g sladkorja muscovado
30 g sladkorja
1 jajce
1 rumenjak
3 g soli
210 g gladke moke
8 g fino mlete kave Barcaffè
3 g sode bikarbone
110 g čokolade 70 %, drobno sesekljane

- Maslo kuhajte, dokler ne porjavi in začne dišati po praženih lešnikih.
- Precedite ga in pustite, da se popolnoma ohladi.
- Ko je ohlajeno, ga zmešajte s sladkorjema in soljo ter kratek čas stepajte.
- Dodajte jajce in rumenjak ter stepite.
- Na koncu dodajte moko, kavo, sodo bikarbono in čokolado.
- Sestavine premešajte z lopatko samo toliko, da se povežejo.
- Testo zavijte v folijo in postavite v hladilnik za najmanj pol ure ali čez noč.
- Stehtajte kose po približno 50 g, oblikujte jih v kroglice, rahlo sploščite in razporedite po pekaču, prekritem s papirjem za peko.
- Pecite jih 11 minut pri 170 °C. Piškoti morajo v sredini ostati mehki.
- Potem ko jih vzamete iz pečice, jih potresite s solnim cvetom.
- S pekača jih vzemite šele, ko se popolnoma ohladijo.

Vrni se na Barcaffe Single origin Rwanda

Vse novosti

Cookie policy

Da bo spletna stran lahko pravilno funkcionirala in da lahko izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke. Več informacij poiščite v naši  Politiki piškotkov.

Izbor piškotkov na tem spletnem mestu

Spletni strani omogočite ali onemogočite uporabo funkcionalnih in/ali oglaševalskih piškotkov, opisanih v nadaljevanju: