Limonina torta

Nič ni okusneje kot sveže pečena limonina torta, ki jo postrežete s skodelico Barcaffè kave. Z le nekaj preprostimi sestavinami lahko pripravite sočno in okusno torto, ki vas bo zagotovo navdušila. Naj vaš dom zadiši po citrusih in sveže pripravljeni kavi!
LIMONINA TORTA
(za dve višji torti s premerom 16 cm ali nižjo s premerom 26 cm)
Biskvit:
6 rumenjakov
60 g sončničnega olja
60 g oljčnega olja
3 g soli
6 beljakov
200 g sladkorja
10 g pecilnega praška
315 g gladke moke
lupinica in sok 2 limon
Krema:
200 g masla sobne temperature
600 g kremnega sira
lupinica 2 limon
120 g sladkorja v prahu
50 g limoninega soka
- Za biskvit zmiksamo rumenjake in postopoma dodajamo olje, kot bi delali majonezo.
- Ko porabimo vso olje, dodamo limonino lupinico in sok.
- Medtem beljake s sladkorjem zmiksamo v čvrst sneg.
- Rumenjakom s kuhalnico dodamo del snega, nato postopoma presejano moko s pecilnim praškom in nadaljujemo v istem vrstnem redu, dokler ne porabimo vseh sestavin.
- 310 g zmesi vlijemo v 3 modele premera 18 cm ali v en večji premera 26 in ko je ohlajen, biskvit prerežemo na pol.
- Medtem ko se biskvit hladi, naredimo kremo, tako da maslo dobro zmiksamo s sladkorjem v prahu.
- Nato dodamo še kremni sir, limonino lupinico, sok in vse skupaj dobro premešamo – pazimo, da se maslo popolnoma zmeša z ostalimi sestavinami.
- Kremo enakomerno namažemo med biskvite in nato premažemo še celotno torto.
- Pustimo v hladilniku vsaj 2 uri, da se ohladi.
- Okrasimo z jedilnim cvetjem in kandirano limonino lupinico
Preizkusite recept in z nami delite fotografijo na naših družbenih omrežjih:
FACEBOOK | INSTAGRAM