Barcaffè

Recepti

Limonina torta

Nič ni okusneje kot sveže pečena limonina torta, ki jo postrežete s skodelico Barcaffè kave. Z le nekaj preprostimi sestavinami lahko pripravite sočno in okusno torto, ki vas bo zagotovo navdušila. Naj vaš dom zadiši po citrusih in sveže pripravljeni kavi! 

LIMONINA TORTA
(za dve višji torti s premerom 16 cm ali nižjo s premerom 26 cm)

Biskvit:
6 rumenjakov
60 g sončničnega olja
60 g oljčnega olja
3 g soli
6 beljakov
200 g sladkorja
10 g pecilnega praška
315 g gladke moke
lupinica in sok 2 limon

Krema:
200 g masla sobne temperature
600 g kremnega sira
lupinica 2 limon
120 g sladkorja v prahu
50 g limoninega soka

  • Za biskvit zmiksamo rumenjake in postopoma dodajamo olje, kot bi delali majonezo.
  • Ko porabimo vso olje, dodamo limonino lupinico in sok.
  • Medtem beljake s sladkorjem zmiksamo v čvrst sneg.
  • Rumenjakom s kuhalnico dodamo del snega, nato postopoma presejano moko s pecilnim praškom in nadaljujemo v istem vrstnem redu, dokler ne porabimo vseh sestavin.
  • 310 g zmesi vlijemo v 3 modele premera 18 cm ali v en večji premera 26 in ko je ohlajen, biskvit prerežemo na pol.
  • Medtem ko se biskvit hladi, naredimo kremo, tako da maslo dobro zmiksamo s sladkorjem v prahu.
  • Nato dodamo še kremni sir, limonino lupinico, sok in vse skupaj dobro premešamo – pazimo, da se maslo popolnoma zmeša z ostalimi sestavinami.
  • Kremo enakomerno namažemo med biskvite in nato premažemo še celotno torto.
  • Pustimo v hladilniku vsaj 2 uri, da se ohladi.
  • Okrasimo z jedilnim cvetjem in kandirano limonino lupinico



Preizkusite recept in z nami delite fotografijo na naših družbenih omrežjih:
FACEBOOK  |  INSTAGRAM

Vse novosti

Cookie policy

Da bo spletna stran lahko pravilno funkcionirala in da lahko izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke. Več informacij poiščite v naši  Politiki piškotkov.

Izbor piškotkov na tem spletnem mestu

Spletni strani omogočite ali onemogočite uporabo funkcionalnih in/ali oglaševalskih piškotkov, opisanih v nadaljevanju: