Barcaffè

Recepti

Čokoladna torta

Vikend je popoln čas za peko.  Preizkusite ta preprost recept Tee Mamut za bogato in slastno čokoladno torto, ki jo lahko uživate ob skodelici kave.

Čokoladna torta
(za torto premera 20 cm)

225 g masla
500 g 70% čokolade
7 jajc
150 g sladkorja
+ sveže maline
+ sladkor v prahu

  • Pečico segrejemo na 130 °C.
  • Maslo in čokolado stopimo nad paro. Dodamo sol.
  • Medtem damo mešati jajca.
  • Jajca mešamo s sladkorjem približno 10 minut oziroma dokler se volumen vsaj za 3-krat ne poveča.
  • Umešanim jajcem postopoma dodajamo čokolado in maslo.
  • Dobro zmešajte, da se zmes dobro poveže.
  • Zmes vlijemo v model premera 20 cm, na katerega smo položili peki papir in namastili strani oboda ali pekača.
  • Damo v ogreto pečico in pečemo pri 130°C, približno 30 minut.
  • Da je torta pečena, bomo vedeli, ko pretresemo kalup in je torta podobna pudingu. Sredina naj ostane mehkejša kot zunanji del.
  • Torto vzamemo iz pečice in jo pustimo stati na sobni temperaturi približno 1 uro.
  • Nato jo damo v hladilnik, najbolje preko noči.
  • Preden postrežemo, torto pustimo zunaj vsaj 30 minut, okrasimo jo z malinami in sladkorjem v prahu.

Če boste recept preizkusili nam pošljite fotografijo

Poglej video

Vse novosti

Cookie policy

Da bo spletna stran lahko pravilno funkcionirala in da lahko izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke. Več informacij poiščite v naši  Politiki piškotkov.

Izbor piškotkov na tem spletnem mestu

Spletni strani omogočite ali onemogočite uporabo funkcionalnih in/ali oglaševalskih piškotkov, opisanih v nadaljevanju: