Bučna rolada

Kdo pravi, da so bučne sladice zgolj jesenska poslastica? Z našo bučno rolado lahko v vsakem letnem času poskrbite za božanski vonj po medenjakih. Rahel in sočen bučni biskvit napolnite s slastno masleno kremo in slastna bučna rolada je pripravljena. Zraven nje se bo prilegla skodelica kave Barcaffè.
BUČNA ROLADA
(za eno rolado 20 x 30 cm)
Rolada:
115 g gladke moke
2 g pecilnega praška
3 g jedilne sode
10 g začimb za medenjake ali cimeta
5 g soli
3 jajca
175 g sladkorja
175 g bučnega pireja (naredimo ga tako, da bučo olupimo in skuhamo v slani vodi ter naredimo pire)
Krema:
85 g masla sobne temperature
60 g sladkorja v prahu
250 g kremnega sira sobne temperature
lupinica 1 limone
- Pekač obložimo s peki papirjem, namastimo in pomokamo.
- Pečico segrejemo na 180 °C.
- Zmešamo vse suhe sestavine in jih presejemo.
- Jajca penasto zmešamo s sladkorjem, dokler ne postanejo svetla in gosta (približno 10 minut).
- Nato dodamo bučni pire, na kratko premešamo in na koncu z lopatko vmešamo še vse suhe sestavine.
- V vnaprej ogreti pečici pečemo za 13-15 minut.
- Pečen biskvit zvrnemo na kuhinjsko krpo, posuto s sladkorjem v prahu in zvijemo.
- Pustimo, da se ohladi, medtem pa pripravimo kremo.
- Kremo pripravimo tako, da maslo dobro premešamo s sladkorjem v prahu.
- Nato dodamo kremni sir in limonino lupinico ter vse skupaj dobro premešamo – pazimo, da se maslo popolnoma zmeša z ostalimi sestavinami.
- Rolado previdno odvijemo in namažemo z 2/3 kreme, ponovno zvijemo in namažemo še s preostalo kremo.
- Pustimo v hladilniku vsaj 2 uri, da se ohladi. Okrasimo z bučnimi semeni, bučnim pirejem potresemo z začimbami za medenjake.
Preizkusite recept in z nami delite fotografijo na naših družbenih omrežjih:
FACEBOOK | INSTAGRAM