Barcaffè

Recepti

Brownie z rdečo peso

Rdeča pesa je kraljica med zelenjavo, ki se čudovito poda sladicam. Preizkusite recept za bogate čokoladne brownije z rdečo peso. Ne samo, da so slastnega čokoladnega okusa, ampak jim rdeča pesa doda tudi prijetno sladkobo.  So zdrava izbira za sladico ali okusen prigrizek ob skodelici Barcaffè kave.

BROWNIE Z RDEČO PESO
(za en model 23 x 23 cm)

Browniji:
230 g masla sobne temperature
230 g 55% čokolade
230 g pireja kuhane rdeče pese, sobne temperature
150 g gladke moke
5 g pecilnega praška
5 g soli
4 jajca, sobne temperature
200 g rjavega muscovado sladkorja

Stepena smetana:
200 g sladke smetane za stepeno smetano
20 g sladkorja
20 g pireja rdeče pese

+ prah rdeče pese ali malin za posipanje

  • Pečico segrejemo na 180°C.
  • V vodni kopeli stopimo čokolado in maslo.
  • Medtem nežno umešamo jajca s sladkorjem, da se povežejo.
  • V ločeni skledi zmešamo moko, pecilni prašek in sol.
  • Čokoladi in maslu dodamo jajca in sladkor, nato pire rdeče pese in nato še suhe sestavine.
  • Z metlico vse skupaj povežemo in damo v model, obložen s papirjem za peko.
  • Zmes vlijemo v model in pečemo približno 20 minut oziroma toliko časa, da zobotrebec  izvlečemo suh. Če ostane še kakšna drobtinica, je to v redu, ker je brownie kar sočen.
  • Popolnoma ohlajen kolač narežemo na kocke in postrežemo s stepeno smetano, ki jo bomo naredili tako, da bomo vse sestavine mešali toliko časa, da se krema sprime (pazimo, da ne zmiksamo preveč).
  • Potresemo s prahom rdeče pese ali malin.



Preizkusite recept in z nami delite fotografijo na naših družbenih omrežjih:
FACEBOOK  |  INSTAGRAM

Vse novosti

Cookie policy

Da bo spletna stran lahko pravilno funkcionirala in da lahko izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke. Več informacij poiščite v naši  Politiki piškotkov.

Izbor piškotkov na tem spletnem mestu

Spletni strani omogočite ali onemogočite uporabo funkcionalnih in/ali oglaševalskih piškotkov, opisanih v nadaljevanju: