Brownie z rdečo peso

Rdeča pesa je kraljica med zelenjavo, ki se čudovito poda sladicam. Preizkusite recept za bogate čokoladne brownije z rdečo peso. Ne samo, da so slastnega čokoladnega okusa, ampak jim rdeča pesa doda tudi prijetno sladkobo. So zdrava izbira za sladico ali okusen prigrizek ob skodelici Barcaffè kave.
BROWNIE Z RDEČO PESO
(za en model 23 x 23 cm)
Browniji:
230 g masla sobne temperature
230 g 55% čokolade
230 g pireja kuhane rdeče pese, sobne temperature
150 g gladke moke
5 g pecilnega praška
5 g soli
4 jajca, sobne temperature
200 g rjavega muscovado sladkorja
Stepena smetana:
200 g sladke smetane za stepeno smetano
20 g sladkorja
20 g pireja rdeče pese
+ prah rdeče pese ali malin za posipanje
- Pečico segrejemo na 180°C.
- V vodni kopeli stopimo čokolado in maslo.
- Medtem nežno umešamo jajca s sladkorjem, da se povežejo.
- V ločeni skledi zmešamo moko, pecilni prašek in sol.
- Čokoladi in maslu dodamo jajca in sladkor, nato pire rdeče pese in nato še suhe sestavine.
- Z metlico vse skupaj povežemo in damo v model, obložen s papirjem za peko.
- Zmes vlijemo v model in pečemo približno 20 minut oziroma toliko časa, da zobotrebec izvlečemo suh. Če ostane še kakšna drobtinica, je to v redu, ker je brownie kar sočen.
- Popolnoma ohlajen kolač narežemo na kocke in postrežemo s stepeno smetano, ki jo bomo naredili tako, da bomo vse sestavine mešali toliko časa, da se krema sprime (pazimo, da ne zmiksamo preveč).
- Potresemo s prahom rdeče pese ali malin.
Preizkusite recept in z nami delite fotografijo na naših družbenih omrežjih:
FACEBOOK | INSTAGRAM