Barcaffè

Recepti

Božična torta

Izkoristite praznični čas za nekaj novega in pripravite božansko čokoladno božično torto, za katero potrebujete le nekaj sestavin in ščepec navdiha. Preživite čas s svojo boljšo polovico ob pripravi sladice po receptu Tee Mamut in se prepustite čokoladnemu razvajanju ob skodelici vaše najljubše kave Barcaffè.

P. S. Zagotovo bo všeč tudi Božičku!

BOŽIČNA TORTA

Biskvit:
150 g 55% čokolade
40 g masla
3 g soli
40 g mleka
5 jajc
65 g sladkorja

Krema:
150 g 55% čokolade
100 g smetane za stepeno smetano 1
330 g smetane za stepeno smetano 2

Glazura:
7 g želatine v prahu
40 g vode (za želatino)
50 g kakava
115 g sladkorja
50 g vode
85 g smetane za stepanje

+ maline za serviranje

  • Pečico segrejemo na 170C.
  • Za pripravo biskvita na vodni kopeli stopimo maslo in čokolado.
  • Rumenjake mešamo toliko časa, da se njihov volumen 2-krat poveča.
  • Posebej miksamo beljake s sladkorjem, da se njihov volumen 3-krat poveča.
  • V rumenjake z lopatko vmešamo stopljeno čokolado in maslo.
  • V mešanico z rumenjaki postopoma vmešamo beljake (3- krat postopoma dodajamo).
  • Vlijemo v pekač (38x26cm) obložen s papirjem za peko.
  • Pečemo 8 minut.
  • Biskvit popolnoma ohladimo, nato pa ga potresemo s kakavom, nanj položimo peki papir in biskvit obrnemo.
  • Previdno odlepimo papir in biskvit po dolgem prerežemo na 3 enake dele.
  • Glazuro naredimo tako, da želatino najprej namočimo v vodi.
  • Kakav, sladkor, vodo in smetano z metlico dobro premešamo in postavimo na srednji ogenj, da zavre. Med stalnim mešanjem kuhamo 1 minuto.
  • Glazuro precedimo, dodamo namočeno želatino, zmiksamo s paličnim mešalnikom, pri tem pa pazimo, da vanjo ne pride zrak.
  • Glazuro neposredno po površini pokrijemo s folijo za živila in pustimo, da se ohladi na 30C.
  • Medtem naredimo kremo tako, da smetano 1 segrejemo do vretja in jo prelijemo čez čokolado. Zmešamo jo s krožnimi gibi, dokler ni gladka in sijajna.
  • Smetano 2 miksamo le toliko, da se začne gostiti, sicer bo krema preveč zmešana.
  • Smetano 2 z lopatko vmešamo v mešanico čokolade in smetane 1 (temperatura 35C).
  • Če je naša krema redkejša, jo malo premešamo še z metlico, da se zgosti.
  • Na 1 del biskvita z dresirno vrečko v dolgih linijah iztisnemo del kreme in pokrijemo z drugim delom biskvita. Postopek ponovimo in pokrijemo z zadnjim delom biskvita.
  • Preostanek kreme namažemo po celotni torti in jo pustimo v hladilniku nekaj ur, da se popolnoma strdi.
  • Ko je torta popolnoma ohlajena, jo prestavimo na rešetko in prelijemo z glazuro.
  • Previdno jo prestavimo na servirni krožnik in pred serviranjem pustimo še pol ure v hladilniku.
  • Narežemo na ožje kose in postrežemo s svežimi malinami ali malinovo omako s stepeno smetano.


 

Poglej video recept

Preizkusite recept in z nami delite fotografijo na naših družbenih omrežjih:
FACEBOOK  |  INSTAGRAM

 
Vse novosti

Cookie policy

Da bo spletna stran lahko pravilno funkcionirala in da lahko izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke. Več informacij poiščite v naši  Politiki piškotkov.

Izbor piškotkov na tem spletnem mestu

Spletni strani omogočite ali onemogočite uporabo funkcionalnih in/ali oglaševalskih piškotkov, opisanih v nadaljevanju: