Barcaffè Za lepši dan

Novice

Dve zlati medalji za Barcaffè espresso na tekmovanju International Coffee Tasting

Na letošnjem tekmovanju International Coffee Tasting, ki ga je International Institute of Coffee Tasters med 29. in 30. novembrom 2018 organiziral v Milanu, je kava Barcaffè espresso osvojila dve zlati medalji in sicer: za premium mešanico Barcaffè Prestigio in za economy mešanico Barcaffè Tradizione.

Ocenjevalci kavne napitke ocenjujejo na osnovi določenih kriterijev, med katerimi so zaokroženost okusa, intenzivnost arome, struktura in obstojnost pene. Kava Barcaffè je nosilec že 6-tih zlatih medalj s prejšnjih International Cafee Cup Tasting tekmovanj, letos tej kolekciji dodajamo še dve novi zlati medalji.​

medalja1

medalja2

International Institute of Coffee Tasters (IIAC) je leta 1993 ustanovljeno neprofitno združenje, financirano izključno s članarinami, za postavljanje in širjenje znanstvenih metod za senzorično ocenjevanje kave. Od nekdaj je usmerjeno na espresso kavo in izpopolnjevanje določenega načina degustacije. V letih svojega obstoja je organiziralo na stotine izobraževanj za pridobitev licence za degustacijo kave, v navzočnosti operaterjev in ljubiteljev kave iz celega sveta.​

V dvajsetih letih svojega delovanja je združenje IIAC povezalo preko 10 000 strokovnjakov iz več kot 40-tih držav, ki so se udeležili izobraževanj, opravili pomembne naloge v tujini, predvsem v državah, velikih porabnikih kave, kot so Japonska, ZDA in Nemčija, pa tudi v državah, proizvajalkah, kot so Kolumbija, Brazilija in Mehika.

Mednarodni inštitut za raziskovanje kave (IIAC​​​) ima podružnice na Japonskem, v Koreji, na Tajvanu na Kitajskem. Med drugimi svojimi znanstveno raziskovalnimi aktivnostmi, ki jih podpira znanstveni odbor na visoki ravni, je Iiac izpopolnil skodelico za testiranje, ki omogoča optimalno oceno espressa, ukvarja pa se tudi s pomembnimi študijami o korelaciji med oznakami kakovosti, ki jih zagotovi kemična analiza in senzoričnimi lastnostmi kave.

Vse novosti

Cookie policy

Za pravilno delovanje spletne strani in za izboljševanje storitev uporabljamo piškotke: obvezne, analitične in trženjske. S klikom na »Prilagodi nastavitve« lahko omejite njihovo uporabo. Za več informacij preberite našo Politiko piškotkov.

IZBERITE PIŠKOTKE NA SPLETNI STRANI

Omogočite ali onemogočite uporabo spodaj opisanih funkcionalnih in/ali oglaševalskih piškotkov: