Barcaffè

Novice

Barcaffè FLORA: kava z najvišjimi etičnimi in okoljskimi standardi

Nova Barcaffè Flora poudarja trajnostnost kot še nobena kava doslej

Na trgovskih policah lahko že najdete novo kavo Barcaffè Flora. Polni okus kave in aroma, ki prebuja, nista edini veličini te skodelice kave - gre za celosten projekt, ki nas premika za boljši svet. Način njene pridelave sledi strogim etičnim in okoljskim standardom; ohranja tropski deževni gozd in ne ogroža avtohtonih prebivalcev.

To je še posebej pomembno, saj gozdovi predstavljajo eno izmed naravnih podnebnih rešitev. Med rastjo drevesa absorbirajo emisije ogljika in jih pretvorijo v čisti kisik. A ta trajnosten vidik je le eden izmed okoljskih standardov, ki jih upoštevamo pri svojem poslovanju.

Že nekaj časa uspešno izpolnjujemo tudi obljubo sajenja več tisočih dreves. Zavezujemo se tudi k etičnim standardom – lokalnim pridelovalcem so zagotovljeni dobri delovni pogoji in pošten zaslužek. To sta tudi ena izmed ključnih razlogov, da se kava Barcaffè Flora lahko pohvali s prestižnim certifikatom Rainforest Alliance. Gre za certifikat mednarodne neprofitne organizacije, ki deluje na stičišču gospodarstva, kmetijstva in gozdov, da bi odgovorno poslovanje postalo vsakdanje (ra.org).

Tudi Flora je pridelana na plantažah, ki so vključene v Rainforest Alliance in kjer skrbno pazijo na omejenost pridelave kave, da se ta ne širi v tropski deževni gozd. Lokalni kmetje se v sklopu poglobljenega izobraževanja naučijo trajnostnega ravnanja z naravnimi viri in pomena ohranjanja biodiverzitete okolja za boljšo kakovost življenja.

K temu pa želimo spodbuditi vsakega posameznika - da bi vsak na svoj način pripomogel k varstvu narave in izboljšanju okolja.

Inovativnost, ki ohranja optimalno svežino kave in obenem varuje naš planet

Barcaffè Flora je pakirana v okolju prijazni foliji, ki ne vsebuje aluminija. Sestavljena je iz enotnega materiala (PE). Sicer pa okolju prijazne embalaže pri nas niso nobena novost, saj se že dolgo trudimo, da ne osvajamo le z izvrstnimi okusi temveč tudi s skrbjo do okolja in družbe. V folijo, ki temelji na obnovljivih virih, kot sta sladkorni trs in repično olje, so že dlje časa oblečene kave Barcaffè Single origin, Barcaffè BIO in Barcaffè Selection, zato je Barcaffè Flora le še en velik korak k lepši prihodnosti.

Vse novosti

Cookie policy

Da bo spletna stran lahko pravilno funkcionirala in da lahko izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke. Več informacij poiščite v naši  Politiki piškotkov.

Izbor piškotkov na tem spletnem mestu

Spletni strani omogočite ali onemogočite uporabo funkcionalnih in/ali oglaševalskih piškotkov, opisanih v nadaljevanju: