Barcaffè

Novice

Barcaffè 1970 – omejena izdaja kave ob 50-letnici

Ljubljana, 3. september 2020 – Letos mineva 50 let odkar je nastala temna, omamno dišeča dama v kardinalsko rdečem ovitku. Za to posebno priložnost se je Barcaffè povezal z mlado ilustratorko Aljo Horvat s katero so pripravili posebno omejeno izdajo kave iz Brazilske plantaže -  Barcaffè 1970, z nakupom katere podpiramo ženske v kavni industriji.

Barcaffè, ki prebuja že od leta 1970, je ob okroglem jubileju ustvaril omejeno izdajo kave, s katero želi poudariti sožitje preteklosti in sedanjosti.

 »Že 50 let sledimo željam ljubiteljev kave; mnogi od njih nas spremljajo že od začetka, veliko se nam jih je pridružilo pred kratkim. Prav vsi, tako starejši kot tudi mlajši, radi posežejo po skodelici kave. Gre namreč za del rituala, obreda, ki se prenaša iz generacije v generacijo. Zato smo se odločili, da združimo današnjo atmosfero z energijo preteklih let, kar se odraža v izraznih ilustracijah Alje Horvat,« so povedali pri Barcaffèju, s ciljem, da spoštujejo preteklost, a so vedno zazrti v prihodnost.

Preplet arom praženih oreščkov in sladkih začimb z značilno noto po sveže pečenem kruhu je okus nekdanjih dni, ujet v moderno vizualno podobo. Posebna linija pločevink popelje v čas nastanka sploh prve mešanice, ki jo je ustvarila Marija Tul. Receptura mame kave Barcaffè se uporablja še danes. »Omejena izdaja, kavna mešanica z brazilske plantaže, ki jo vodi Maria Auxiliadora Oliveira Diogo, je del projekta Delas, ki predstavlja poklon vsem ženskam v svetu kave in si prizadeva za njihovo enakost in opolnomočenje,« so dodali pri Barcaffèju, kjer vsako leto pripravijo nekaj drugačnega, inovativnega in privlačnega.  

Vse novosti

Cookie policy

Da bo spletna stran lahko pravilno funkcionirala in da lahko izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke. Več informacij poiščite v naši  Politiki piškotkov.

Izbor piškotkov na tem spletnem mestu

Spletni strani omogočite ali onemogočite uporabo funkcionalnih in/ali oglaševalskih piškotkov, opisanih v nadaljevanju: